Преміальні кавомашини та авторський бленд: виводимо coffee point на новий рівень

Преміальні кавомашини та авторський бленд: виводимо coffee point на новий рівень

05.08.2021

Про те, як мережа АЗК почала виводити на новий рівень культуру cofee on go на всеукраїнському ринку – прочитаєте далі за 2 хв.

Мережа АЗК Autotrans оновлює підхід до coffee point. Компанія почала встановлювати нові кавомашини профі рівня у магазинах на заправках і запустила авторський бленд арабіки. Спеціально для Autotrans його розробила кав'ярня, що входить до ТОП-50 світу. 

Coffee point

Під coffee point розуміють спеціально обладнаний комплекс для приготування кави та комфортного процесу кавування клієнта. У ході ребрендингу Autotrans приділив цьому особливу увагу.

Вибір місця – зручна локація в стильному дизайні, не в прохідній зоні магазину. Там розміщена кавомашина, барна стійка, підзарядка для всіх типів гаджетів, зокрема, бездротова. Є інтернет, зручне світло, натуральні квіти. Усе для комфортного перебування клієнта і смакування кавою. 

Кавомашини

Компанія почала встановлювати кавомашини Eversys і Franke у магазинах своєї мережі АЗК. Обидва бренди зі Швейцарії, належать до преміумсегмента і є суперавтоматами. Eversys розміщений на флагманській АЗК Autotrans у Полтаві (вул. Ковпака, 15). Franke – на оновленій АЗК у Горішніх Плавнях (вул. Дніпровська, 24).

Eversys має найбільшу у світі продуктивність на одиницю площі. Працює за принципом роботи баристи, має інтелектуальне налаштування помелу та часу екстракції. Кавомашина обладнана системою e’Foam – поліпшеною подачею піни та технологією e’CONNECT – системою для відстеження та обробки даних в реальному часі з будь-якої точки світу. Обслуговувати Eversys можна через wi-fi, що дозволяє скоротити витрати на додатковий сервіс.

Кавоапарат Eversys 

Franke працює без шуму, перемелює зерна окремо для кожної чашки. Є система самодіагностики та самоочищення. Налаштування кавових напоїв контролюється десятьма параметрами. Обидва апарати видають неперевершену на смак каву та синхронізовані з касами АЗК і надають детальну статистику щодо кількості проданих позицій для аналізу менеджменту компанії.

Кавоапарат Franke 

«Суперавтомати відповідають всім нашим вимогам. Екстракція, щоб клієнти відчували насичений смак кави, заради якого вони знову і знову приїжджають на Autotrans. Продуктивність апаратів, що важливо на наших АЗК як міського, так і трасового формату. Здатність апарату без черг впоратися з добовим потоком відвідувачів. Ми враховуємо світові тенденції і пропонуємо клієнтам флагманської АЗК кавові напої зі звичайним і безлактозним молоком, тому й кавовий апарат обладнаний двома холодильниками. Клієнт власноруч обирає вид напою та молока. Це дозволяє розвантажити каси і реалізувати нові проекти», – прокоментувала Світлана Луценко, директор з маркетингу мережі АЗК Autotrans.

Бленд

Спеціально для мережі АЗК Autotrans київська кав'ярня ONE LOVE coffee створила авторський бленд – One Roastery. Для нього використали чисту арабіку, без домішок, сорту speciallity – це 10-15% найкращого зерна арабіки від усього зібраного врожаю. Компанія обсмажує зерна в Україні, на своїх потужностях, незадовго до відправлення замовнику. Це дозволяє зберегти всі відіткни смаку й аромату, що робить каву на Autotrans дійсно унікальною. З цього зерна суперавтомати можуть зробити еспресо, американо, капучино, лате і флет-вайт. Кожна позиція в двох розмірах і з різним видом молока або без.

Прикметно, що кав'ярня ONE LOVE Coffee увійшла до рейтингу 50 найкращих кав'ярень світу за версією туристичного видання Big 7 Travel, зайнявши 28-е місце у списку. 

 «Кав'ярні на АЗК Autotrans формату point засновані на чотирьох показниках – швидкість, зручність, смак і ціна. Цей формат частково конкурує з фастфудом за ціною і швидкістю, але більш смачний і підходить для вибагливого клієнта, який має високий рівень споживчої поведінки. На основі цього ми будуємо цінову, асортиментну і комунікаційну політику, розробляємо дизайн і формуємо сторітелінг: розповідаємо про speciallity, арабіку за оптимальною ціною, генеруємо акції. Тому, коли клієнт потрапляє до нас випадково і смакує кавою, він швидко стає поціновувачем правильного напою і отримує ще одну причину заїхати саме до нас», – зазначила Світлана Луценко, директор з маркетингу мережі АЗК Autotrans.

Про компанію

Мережа АЗК Autotrans працює на паливному ринку понад 20 років. Компанія спеціалізується на роздрібному та гуртовому продажу нафтопродуктів і скрапленого газу. На літо, 2021, мережа налічує 37 АЗК переважно в Полтаві та Полтавській області. Компанія має автогазове СТО, що спеціалізується на встановленні та сервісі ГБО, СТО для вантажного транспорту.

У 2020 Autotrans розпочав ребрендинг – змінив написання бренду на варіант латинською, оновив логотим, айдентику, фірмові кольори. У травні, 2021, запустив мобільний додаток, а у липні мережа АЗК першою на паливному ринку України презентувала мобільну гру, синхронізовану з додатком. Упродовж року Autotrans уже оновив кілька АЗК і змінив підхід до сoffee point / сoffee on go.

Поділитися в соц мережах
Інші новини
Програма лояльності