Заправили легку авіацію пальним А-95 Euro

Заправили легку авіацію пальним А-95 Euro

14.08.2020

«Автотранс» заправив мотодельтаплани команди DeltaFly пальним А-95 Euro під час перельоту Україною.

Прочитаєте за 2 хв.

Хто: Команда мотодельтапланеристів DeltaFly з Харкова – батько та син Івани Шовкопляси, Дмитро Чудінов, Андрій Мінько.

Що: Переліт з Харкова на Одесу через Кривий Ріг. Назад – з Одеси через Кам'яний міст, Південний Буг, Знам'янку, Черкаську область, Київ, Бориспіль, Полтавщину – на Харків. Загальна відстань перельоту – 1920 км. 17 год. 4 хв. у повітрі. 

«Автотранс»: наша компанія заправила легкі моторні судна під час приземлення у Новосанжарському районі, на Полтавщині. Ми доставили на злітну смугу пальне А-95 Euro. Бензин від Мозирського нафтопереробного заводу, який відповідає вимогам ДСТУ 7687:2015 і класу екологічності Євро-5 (К5).

Пряма мова: 

«Раніше ми вже пролетіли з України до Шотландії і назад – це близько 7 700 км. Такого в Україні більше не робив ніхто. Також – пролітали з Харкова до Львова. Назад, щоправда, довелося їхати машинами, бо погіршилася погода і небо було закрите.

Зараз літаємо на трьох мотодельтапланах. Два з них куплені, один – змайстрований власноруч. Він має всі документи, сертифікати і ліцензії. Наші мотодельтаплани – 3 з 11 офіційно зареєстрованих в Україні, хоча всього по державі літають близько 1000 апаратів. Ми пересуваємося легально і це відкриває навігацію з іншими повітряними суднами. Можемо літати закордон і приземлятися на будь-якому аеродромі. Хочемо донести всім власникам легких суден, що літати легально – це не складно, і не настільки дорого. Але це набагато безпечніше для себе і інших літальних апаратів», – розповів Іван Шовкопляс-молодший.

В темуРаніше група компаній «Автотранс» виступила паливним партнером команди Київського міського автомотоклубу (КМАМК) і міжнародного рекордсмена Сергія Малика під час встановлення Національного рекорду. 

Поділитися в соц мережах
Інші новини
Програма лояльності